10 de maig, 2008

Xinatown de Singapur



El barri té la seva pròpia parada de metro, i només sortir ( després de 3 parades de metro) sembla que hagis viatjat des de Singapur fins a la Xina, ja que et trobes milers de botigues amb productes medicinals, vestits xinesos i les típiques guirnaldes que decoren tots els carrers del barri.

La millor manera de coneixe’l és perdre’t pels seus carrerons i poder mesclar-te entre la gent. Nosaltres ens vàrem trobar en una plaça plena de xinesos jugant un campionat de dames.
Al costat hi ha el “ Buda ttoth Relic Temple”: Una passada! Vam coincidir amb una cerimònia budista on centenars de persones acompanyades dels monjos cantaven les seves pregaries. La decoració és daurada i vermella amb infinitats d’estàtues de buda.


Per a que veieu la mescla de cultures en el barri hi podem trobar el temple hinduista “Sri Mariamman”, d’estètica similar als dels sud de la India, i només a 50 metres la mesquita “Jamae”.
Vàrem fer una aturada per a descansar els nostre peus, al Maxwell Food center, on recomanem una paradeta de sucs naturals amb canya de sucre.

Dins del barri xinès també hi trobem una zona molt moderna (similar al born de Barcelona) on s’han rehabilitat les cases colonials i han començat a obrir botigues de dissenyadors, estudis d’arquitectes i bars de disseny.

Tocant al districte financer, hi ha un temple d’estil xinès ( thian hock keng) i dues mesquites més. Una d’elles la manté el besnét del seu fundador ( un mariner de la India musulmà, que va arribar a Singapur en busca d’un futur millor).