05 de maig, 2008

Angkor Wat: gran tour

A les 8 del matí ens estava esperant el nostre conductor, el Sun, per fer el primer dia de visita als temples d'Angkor. Avui hem fet el gran tour (Angkor Wat, Angkor Thom, Phnom Bakheng i Ta Prohm).
Hem comencat per Angkor Thom, que antigament era una ciutat amb més d'un milió d'habitants. El rei va decidir emmurallar-la per protegir tots els edificis públics i palaus. En l'actualitat només en resten els temples ja que els altres edificis els feien de fusta (una pena !).
L'entrada a Angkor Thom es pot fer des de cinc portes, una en cada punt cardinal ( i una cara en té dos). Per la porta que nosaltres hem accedit hi havia representada una llegenda hindú sobre la lluita dels deus i dels dimonis per quedar-se amb el poder del cosmos. La Sandra estava ajudant als dolents que van ser els guanyadors, tot i que després els bons els hi van robar el premi, així que de bons en tenen poc %-)
El temple estrella d'aquest recinte és Bayon, que es caracteritza per tenir més de 200 cares de budes esculpides en les seves torres. En aquest temple hem jugat a captar el maxim de cares en una sola fotografia i al final n'hem aconseguit sis ! La veritat és que té uns relleus impressionants que t'atrapen i és un dels temples més increibles que hem pogut veure fins ara.
La seguent parada ha estat les terrasses dels elefants i la del rei leprós. En elles s'hi celebraven les cerimonies oficials i els enterraments. Els relleus estan molt ben conservats i són d'un detall increible.

Abans d'arribar a Ta Prohm, ens hem aturat a Phnom Bakheng, aquest temple es va construir amb una planta quadrada i seguint la llegenda del mont Meru; si tátreveixes a pujar per les escales empinades i minúscules del temple a l'arribar al cim pots veure unes vistes panoramiques d'Angkor Wat.
Els temples de Ta Prohm són famosos pels arbres que s'estan menjant les seves parets i també per haver sortit a la pel.lícula de Tom Raider. És molt curiós veure com les arrels s'obren camí entre les pedres dels temples: aixo en realitat és un problema perque els arqueolegs no poden treure els arbres ja que són un tot integrat amb els temples i si ho intenten destruiren totalment la zona afectada. Ha estat impressionat veure aquests enormes arbres ( de més de 500 anys) deborant unes restes arqueologiques milenaries.
Per finalitzar la ruta d'avui hem tornat a Angkor Wat per poder visitar el seu interior amb els milers de baixos relleus que encara perduren malgrat el pas del temps. Durant el passeig pels seus passadissos interns ens hem creuat amb alguns monjos budistes que venen a visitar un dels conjunts budistes-hinduistes més grans del món !


De tornada al nostre tuc tuc hem hagut de creuar els més de 500 metres sota un sol abrassador i somiant amb llancar-nos de cap a la pisicna de l'hotel tot despedint-nos del primer dia a Angkor. Si haguessim de resumir en una paraula la visita dávui seria: impresionant ! I si fos amb tres: els tres fantastics ! jejejeje



1 comentari:

Anònim ha dit...

Hola parelleta, quina marevella de fotos, el temps acompanya per que els colors son intensos. Falta alguna monja de les que viuen pel temple. El canvi de vehicle que heu fet, crec que és autentic.Quins records de quan vaig anar¡¡¡. Que tal el menjar??. La gent era fantastica, segueix igual???. Atenció a l'aeroport, recordes que es l'únic país que ens va cobrar suplement ??. Tots dos feu una cara relaxada i feliç, que bé. Vinga a explorar¡¡¡
Maria