06 de maig, 2008

El petit circuit, Angkor

Segon dia de visita als temples, avui hem fet el petit tour, on es visiten 5 temples, tots ells de menor escala que els que es visiten en el petit tour i d' èpoques anteriors. Hem començat la ruta al revés per evitar la gent; hem notat que aquí hi arriben menys turistes, i en algun moment estàvem sols.

El primer temple que hem vist és Pre Rup, de planta quadricular i amb 3 nivells. Des del cim hi ha unes bones vistes de la vegetació del voltant, i es pot arribar a veure la part més alta del temple d’Angkor Wat, encara que a la llunyania.


Mebon, el següent temple, és el germà petit de Pre Rup.
Va ser construit abans, amb el mateix tipus d’estructura, i gràcies a aquest es va edificar Pre Rup amb dimensions més grans; s’hi destaquen les figures d’elefants a diferencia dels lleons del seu germà.



Ta Som, la veritat és que és una edificació petita, amb molt d’encant i amb un passadís molt llarg. Destaquem l’arbre que ha engollit l'entrada est.



Neak Prean, la construcció més diferent que hem vist fins ara. Dedicada a Shiva, era una represantació del llac sagrat de l’himalaya; la gent a més de banyar-se també hi llançava les herbes medicinals que més tard utilitzarien. Està compost de 4 piscines més que envolten una piscina central on s’hi troba un temple circular amb dues serps entrellaçades.



Preah Khan, aquest temple es va construir en el segle XII i el rei el va dedicar a la seva mare. Ha estat invaït per la selva però no tan com a Ta Prohm ja que hi ha pocs arbres engollint el temple. Es caracteritza per tenir uns passadissos laberíntics i llarguíssims, amb multitud de patis interiors.










Per la tarda teníem previst anar a veure la posta de sol des de Phnom Bahkeng, des de on es veu la silueta de Angkor Wat, però ens hem hagut de quedar a la habitació perquè a començat a ploure a bots i barrals. Demà ho tornarem a provar, esperem que el temps acompanyi. ;-)

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola parelleta, sembla que hagin augmentat els temples que existien quan vaig anar. El video no té so???. Es increible també no veure cap persona a les fotos, guiris,....Realment els colors fantastics. Haviat no hi haura concurs que es resisteixi.
Endavant.
Maria

Anònim ha dit...

Hola Sandreta e Isaac!!

Vaya viaje espectacular que estáis haciendo...Vuestras fotos, como siempre, sencillamente deliciosas.
Un beso enorme para los dos desde Barcelona, y seguir disfrutando a tope.

Maribel