22 de juliol, 2010

De Morondava a Bemahara

Salama !
Després d’uns quants dies sense tenir notícies nostres, ja estem de tornada. I és que a Madagascar l’internet i l’electricitat són difícils de trobar junts.

Després dels primers dies a la capital, Tana, vam agafar un avió destinació Morondava, que queda a l’est de l’illa. Vàrem decidir agafar un avió i no fer ruta per carretera, ja que l’illa és més gran que tota Espanya i Portugal junts. A més les carreteres deixen força que desitjar.... només us diem que per fer 100 km tardes 5 hores i de transport públic només hi ha unes furgonetes anomenades taxi-brousse que com diu l’anunci d’ikea “dónde caben 10 caben 35”!

Retornant al que us estàvem explicant de Morondava. A l’arribar (quatre hores més tard del previst per problemes tècnics .... on la Sandra es va acollonir una mica) ens estava esperant el nostre guia, Philemon, i el conductor Lolo, per començar l’aventura cap els Tsingy. Vam reservar aquesta travessia amb l'hotel Chez Maggie, molt ben recomanat en altres blogs de viatgers i la veritat, són gent professional i que coneixen el terreny.


Presentació formal, quatre preguntes de la cultura de Madagascar i comencen els vots. Hi ha vots de molts tipus i us assegurem que els hem provat tots en aquest viatge. Hi ha de petits que et fan riure, hi ha d’enormes que et deixen amb la boca oberta i els ronyons per corbata i hi ha els reincidents que no són gaire grans però el cos et trontolla amb cada un d’ells.



Però no tot són incomoditats, durant el viatge vam poder veure els nostres primers baobabs, lèmurs, cebus (la vaca autòctona) i conèixer la gent del país, per cert encantadora.


Entremig de tot això vàrem creuar dos rius amb ferry, segons el diccionari malgatxe, a Catalunya se li anomena dues canoes unides amb uns taulons de fusta i dos motors fora borda de tercera o quarta mà.


Després d’un llarg trajecte de més de 9 hores en 4x4 i d'una parada per dinar a l'hotel du menabe (on fan els millors creps de xocolata de Madagascar) arribarem a Bemahara, parc natural on es troben els Tsingy. I que és això dels Tsingy??? Doncs haureu d’esperar al següent post per descobrir-ho.......
Una abraçada a tots i totes !

Isaac i Sandra
Km22