22 de juliol, 2010

Parc de Bemahara: Tsingy

Salama (hola en malgatxe)!

Ja estem aquí de nou... Aquest cop no us hem fet esperar gaire.
En comptes de posar-vos algunes imatges del parc natural Bemahara i els Tsingy, us hem fet un petit video amb música típica del país que ens va regalar el nostre guia.
Doncs com us dèiem en el post anterior, els Tsingy són multitud de roques en forma de punxes. Aquestes , són fruit de molts anys d’erosió de l’aigua i el vent que els hi ha anat donant aquestes formes tan curioses.
Hi ha dos grups: els Grand Tsingys i els Petits Tsingys. La diferència és molt sencilla, el tamany és el que importa ! jejejeje
En els grands pots fer dos rutes a peu, una de 5 hores i una altra de tres i mitja, que és per la que vam optar nosaltres (degut a la nostra pèssima preparació física). De totes maneres, vàrem tenir molta sort, segons el guia, ja que vam veure quatre tipus de lèmurs, camaleons, serps, ocells varis i una pila de flora diferent. La ruta està molt currada, perquè quan van obrir el parc, pels voltants del 1998, un grup d’experts francesos va preparar les diferents rutes pels tsingys amb cordes, ajudes i ponts de fusta per fer-ho una mica més transitable. Pels qui s’animin a anar-hi és imprescindible portar aigua, un bon calçat: amb bambes ja n’hi ha prou, però recomanem que porteu soles gruixudes; crema protectora solar (literalment t’axixarres allà dalt), uns prismàtics per veure els animals i la càmera amb la bateria a tope, perquè no parareu de fer fotos!

Per la tarda vam fer via cap els petits Tsingy, molt més senzill el trajecte, simplement és un passeig entre mig de roques i camins laberíntics. Hi ha moments però amb certa dificultat i sobretot has d’estar amb una figura amb tendència a l’esveltesa, perquè hi ha trossos que entre paret i paret no hi ha més de 30 centímetres.


Ara, després d’haver-ho viscut, podem dir amb majúscules que cada minut del trajecte en 4x4, i cada vot el tornaríem a repetir per tornar a veure aquest parc natural tan espectacular !

Un petonarruuu!!

Isaac i Sandra
Km22