27 d’abril, 2008

Yogyakarta: El temple de Borobudur


Si ahir estàvem a la casa dels déus avui hem arribat fins al Nirvana ! Segur que us estareu preguntant com ho han fets aquests catalanets ... Doncs ben senzill: aquest matí ens hem acomiadat de l’hotel de Bali ( a l’Isaac li ha costat una miqueta més! Jejeje ) i hem agafat un vol cap a Yogyakarta, una ciutat de l’Illa de Java. A 40 km d’aquí es troba Borobudur (Declarat Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO al 1991), el temple budista més gran del sud-est asiàtic.

Hem decidit anar-hi per la tarda per dues raons: la més important és per la calor que arriba a fer per aquests indrets ( sembla que estiguis a 50 graus i 99% d’humitat) i també perquè volíem fotografiar el temple amb la posta de sol. Dit i fet, hem negociat el preu amb un taxista i per 15 euros ( 6 hores amb ell) ens ha portat fins la nostra parada, sortejant això sí milers de motos, gent pel carrer, camions aturats al mig i algun que altre animal que volia creuar la carretera !

Abans d’arribar a Borobudur, hi ha el temple de Mendut, es troba una mica derruït a causa dels últims terratrèmols però ets pots arribar a imaginar com era antigament. Al seu costat hi ha un arbre que sembla mil·lenari de lo impressionant que és.

Quan arribes a l’entrada del Temple de Borobudur hi ha una ciutat sencera de paradetes de souvenirs, amb els seus corresponents dependents que et volen vendre de tot i més ! Nosaltres hem anat directes a comprar l’entrada ( La friolera d’11 dòlars pels turistes i un dòlar pels locals !).



Al caminar uns quants passos i trobar-te de front el temple et quedes bocabadat :-P En aquell moment saps perquè li diuen que és l’atracció més famosa d'Indonèsia.

Construit en el segle IX per la dinastia budista Saliendra, és una piràmide escalonada realitzada amb roca volcànica. Cobreix la muntanyeta sobre la que s'aixeca i es composa de sis terrasses quadrangulars rematades per tres circulars, en les que es disposen més de 2000 panells amb la història del budisme i més de 500 imatges de Buda.



Diuen que Borobudur està construït amb forma de mandala i que és un lloc de peregrinatge per als budistes perquè si puges fins al tercer nivell d’una forma simbòlica ascendeixes des del terra fins a la il·luminació: el Nirvana !







A dalt al Nirvana ens varem trobar un grup de monjos budistes que havien vingut a fer les seves pregaries.



Nosaltres ens hem quedat a veure la posta de sol i ha valgut la pena.....



Després de pujar fins el Nirvana hem de recuperar forces i per això ara us deixem i anem a fer un soparet pel carrer de Malioboro !

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola parelleta, cal millorar la llum de les fotos que estan molt fosques. Realment una meravella . No vareu anar al temple hinduista??.
Maria

Anònim ha dit...

Hola!

No sé qui sou i m'heu sortir en buscar alguna descripció en català de Borobudur a Goolge.
M'ha encantat la forma de descriure-ho. Jo hi vaig estar ara a finals d'agost, també des de Bali, com vosaltres.Llàstima que no ens poguéssim quedar fins la posta de sol..

Indonesia és un indret meravellós, i cap dels que hi vam anar descartem tornar-hi....i mira que és lluny ehh!

Salutacions!

Si voleu veure algnes fotografies:

http://www.facebook.com/album.php?aid=51780&l=fd9f3&id=730032212

Cristina