25 de febrer, 2008

MAR MORT



Es tracta d'un dels llocs més curiosos del planeta ja que es troba situat a 400 m. per sota del nivell del mar, essent un dels llocs més baixos de la superfície de la terra i el mar de major salinitat del món. A més degut al seu microclima et pots banyar durant tot l’any !



COM ARRIBAR:

La nostra pròxima parada des d’Amman va ser el mar Mort. Com ja us hem dit vam llogar un taxista que ens portés a passar el dia al mar Mort i després fer nit a Petra. El trajecte és d’una hora aproximadament per autopista per fer 55 km.

QUE VISITAR:

El taxista, Jamil Sharon, ens va recomanar que no anéssim a les platges públiques, perquè estan molt brutes i no hi ha dutxes per poder treure’t la sal al sortir del mar ( a més si ets noia encara t’ho recomanem menys, perquè al passar vam veure que només hi havia nois i es banyaven vestits).

Així que ens va acompanyar fins l’Amman Beach ( 10 JD per persona). Són instal·lacions força noves i ben condicionades: hi ha dues piscines (una d’aquelles sense fi que sembla que s’uneix l’aigua del mar Mort amb la de la piscina), també hi ha vestidors, dutxes, un restaurant, bars, botigues i el millor de tot és la platja amb una aigua transparent i molt neta ! L’ambient era molt tranquil perquè la majoria eren famílies i algun que altre viatger. Ara això els vigilants estaven controlant-nos tota l’estona perquè no ens donéssim cap petó ! ( un cop que ens va enganxar ens va fotre una pitada que ens va deixar sords! jejeje Ai la censura d’aquest país ! )





El mar té una elevada salinitat que provoca que les seves aigües no tinguin peixos ni cap tipus de vida marina i que la flotabilitat de l’aigua sigui molt superior a la de qualsevol altre mar, impedint que els banyistes s’enfonsin.




Com l’Isaac és molt tossut va voler comprovar que no podia submergir-se al mar i efectivament després de deixar-se els ulls vermells com un tomàquet pel picor de la sal no va poder enfonsar-se !






Per altra banda, la gran riquesa de minerals que l’aigua duu dissolts fa que, tant les seves aigües com el fons marí, tinguin importants propietats medicinals i la gent es dedica a empastifar-se de fang tot el cos com a tractament de bellesa i salut. Fins hi tot a la botiga del recinte pots comprar el fang del mar Mort i fer-ho un cop has arribat a casa !


Després de dinar al buffet ( 8JD per persona) varem fer via cap a Petra. Pel camí observarem les estranyes formes que adopta la sal al solidificar-se a la roques de la costa, sembla que sigui neu.

També vam parar a l’entrada de la reserva natural Dana, només de veure-la des de fora ens vam quedar amb les ganes de poder-hi passar un dia sencer per les grutes que s’entreveien ( en un altre viatge serà !).

A l’anar per l’autopista bordejant el mar Mort el paisatge és desolador: s’està secant per moments ! El Jamil ens va explicar que per poder frenar-ho Qatar pagarà un projecte internacional per poder construir un conducte que vagi des del Mediterrani fins el Mar Mort i així mantenir el nivell d’aigua. No hi ha res com tenir bons amics !