20 de juny, 2011

Chiang Mai

Sawadee jaa!!



Direcció cap al nord de Tailandia vam fer parada a Chiang Mai, una de les ciutats amb més temples per metre quadrat. Només dir-vos que és 45 vegades més petita que la capital i té el mateix números de wats (temples).




Després de deixar les maletes a l’hotel (Raming Lodge) i descobrir que estàvem al carrer amb més vida nocturna vam fer via cap al casc antic. Aquest té forma de quadrat envoltat per les antigues muralles i el fossar. Ubicar-se en aquest barri és molt senzill, perquè té una estructura similar a l’eixample. En principi ens havíem marcat un recorregut per veure els temples més importants, però a cada pas que fèiem ens aturàvem a veure petits wats cada un amb la seva peculiaritat.


El primer va ser Pan Soi amb una porta tallada de fusta digne del millor artesà. Després vam fer una aturada al Ched Lin per resguardar-nos del xàfec que va caure (per aquestes èpoques és normal que caigui la de caldeu i en 10 minuts surt el sol).
ChediLuang, va ser la tercera parada i un dels temples més importants de la ciutat, on també hi ha un monestir on viuen els monjos. Aquí va anar a parar per poc temps el buda esmaragda que ara es troba en el palau reial de Bangkok. També és conegut perquè va morir un rei en el segle XIV d’un llamp i més tard és va afectar per un terratrèmol. Vaja que està una mica gafat el temple, però tot i això val la pena visitar-lo perquè el tenen super ben cuidat.


La penúltima parada va ser a un temple construït tot de teca (el preferit de la Sandra), Wat Pan Tao. I finalment cap a l’hora del berenar vam arribar al Wat Pra Singh i quina va ser la nostra sorpresa que a poc a poc ens varen anar envoltant nens-monjos per resar abans d’anar a sopar. Va ser molt curiós trobar-nos enmig d’aquest ritual improvisat!


Per la nit una mica de consumisme al mercat nocturn, milers de paradetes de souvenirs, on vàrem fer algunes compres per la família i els amics, això sí regatejant amb el ganivet entre les dents !


Al dia següent ens esperava una gran aventura amb trompes i per això ens vam anar a dormir aviat.....


Una abraçada i petonarros a tots !
Isaac i Sandra