18 de febrer, 2008

AMMAN, LA CAPITAL DE JORDÀNIA


ARRIBADA:

El trajecte BCN- Amman va durar 4 hores. Al final vam comprar els bitllets a Air Jordanian i l'encertàrem perquè el tracte va ser molt bo i l'avió era nou i espaiós (cada vegada més difícil de trobar-t'ho en classe turista!).

A l'arribar a l'aeroport internacional Queen Alia has de canviar alguns diners en el banc que es troba al costat d'on es fan els visats i allà mateix et posen un segell més al passaport al mòdic preu de 10 JD. Un cop has pagat et deixen sortir per agafar le smaletes. El visat et serveix per viatjar pel pais durant 15 dies. Si la teva esda al país sobrepassa aquest termini pots presentar-te a la comissaria de policia perquè te'l renovin.

Nosaltres per arribar a la ciutat varen contractar el servei de taxi a l'hotel Palace. Ens va costar 12 JD.

ON DORMIR:

Després de llegir totes les recomanacions d'altres viatgers ens varem decidir per l'Hotel Palace. És un hotel senzill i sense luxes. però la seva ubicació és inigualable i el personal és agradable i t'ajuden amb tots els dubtes que tinguis del teu viatge. Nosaltres ens varem quedar l'habitació amb bany privat per 22 JD.


MENJAR:

CAIRO CAFE: està a prop de la mesquita del Rei Hussein en un carreró enmig d'un mercat de roba. El menjar és bo i està bé de preu. Als estrangers els hi toca pujar al tercer pis amb les famílies jordanes després de les repassades que et foten els jordans, sobretot si ets noia ( La Sandra ho va comprovar!). Ús recomanem el pollastre amb arròs (tenen de molts tipus).

HASHEM RESTAURANT: és un autèntic bar jordà on serveixen plats típics boníssims com l'hummus, el falafel.... ( tots vegetarians). A més t'ofereixen un te a la menta inigualable ! El propietaris és molt amable i entre els clients que hi ha menjant i els cambrers t'ajuden a escollir el menjar perquè no hi ha carta ni parlen angles ! Està en un carreró sense sortida.



BOOKS AND CAFE: és una llibreria-cafe-restaurant que troba a la part alta d'Amman, en un barri residencial ( hi ha cada casa que flipes !). Val la pena anar per les vistes que té de la ciutat i pots dinar a la terrasa en un ambient universitari. El millor per arribar és agafar un taxi perquè està una mica amagat.

PASTISSERIES: et trobes per tot arreu i se't cau la baba cada vegada que veus els aparadors ples de pastes típiques jordanes i totes elles et criden: menja'mmmm! Nosaltres vam caure en la tentació i comprarem en una pastisseria prop de l'hotel.


COSES A VEURE:

MESQUITA DEL REI ABDULLAH: nosaltres vam coincidir la visita en divendres així que ens varem haver d'espavilar perquè pels no musulmans només obren de 9 a 11 del matí. S'ha de pagar 2 JD per persona. Les noies hem de posar-nos una mena de bata amb caputxa begre per no ensenyar res de res... no sigui que se'ns vegi el tormell i Alà s'enfadi !

En teoria és la única mesquita de Jordània que deixen visitar als no muslmans, però no té res a envejar a d'altres que hem visitat com la de Delhi o les d'Estambul. Sorpren l'enorme cúpula de color blau que corona la mesquita, la resta és bastant austera.


TEATRE ROMÀ: junt amb la ciutadella són les restes arqueològiques d'Amman més visitades. la veritat és que val la pena anar-hi. El teatre va ser construit en el s. II d.C i restaurat fa uns 50 anys amb poca gràcia ( perquè no van utilitzar els materials originals). Les millors fotografies del teatre es poder fer des de un mirador ubicat a dalt d'una muntanya. Per arribar-hi s'ha de creuar la carretera principal i pujar per les escales que estan a prop d'una pastisseria boníssima, tot sigui dit de pas. Des del mirador es poder contemplar les 3 grades ben diferenciades i la resta del poble. Diuen que tenia capacitat per a 7000 persones ! Davant del teatre queden una filera de columnes que es tot el que hi ha del foro romà, l'antiga plaça pública més gran de Jordania. Al costat s'hi troba l'Odeo, un petit amfiteatre amb capacitat per a 500 persones.




LA MESQUITA DEL REI HUSSEIN: no s'hi pot entrar, però es fa divertit veure el va i bé de gent que entre a ressar. És un veritable formiguer humà. Al seu costat darrere s'hi troba el mercat de fruita que no té res a envejar a cap dels nostres.



COM SORTIR:

Nosaltres ens decidirem per agafar un taxi que ens portés a Petra fent parada al Mar Mort ( preu 80JD). El vam reservar a l'hotel mateix d'un dia per l'altre.